hopptoppen.blogg.se

Smått och gott om hästar och ryttare i den internationella hoppcirkusen.

Yngsta hoppryttaren någonsin i OS

Kategori: Allmänt

Reed Kessler född 1994 från New York var med och tävlade i London OS som den yngsta hoppryttaren någonsin, endast 18 år gammal. Hon är en hårt arbetande tjej som verkligen lägger ner sig på sina hästar och sägs vara en målinriktad men samtidigt rolig och ödmjuk person. 
Reed kommer ifrån en familj där alla är hästintresserade, hennes mamma tävlar upp till 1.30 nivå och pappan upp till 1.20. Själv satt Reed på en häst för första gången bara 6 månader gammal. Som 13-åring avancerade hon på ett år från 1.10 klasser upp till att tävla på 1.40 nivå och förra året var hon alltså med och tävlade för USA i OS på det då 10-åriga stoet Cylana. 
Våren 2012 blev hon klar med sin skolgång och gör nu vad hon alltid har velat göra, rider på heltid. Innan kombinerade hon sitt elitsatsande genom att studera på en speciell skola för "heltidsarbetande ungdomar" i New York. En annorlunda skolgång där hon delade klassrum med professionella modeller, ballerinor, skådespelare etc.
Ekonomiska resurser har det alltid funnits gott om i familjen Kessler, mamman är hemmafru men pappa Murray Kessler är vd för USA:s tredje största tobaksbolag som omsätter omkring 14 miljarder dollar om året. 
Reeds team av hästar ser starkt ut och hon kommer definitivt fortsätta prestera i världstoppen framöver. I en gammal intervju från hippson.se berättar hon om hur hennes hästar går i arv inom familjen, fast i omvänt håll. När hästarna är på topp rids de av Reed, när de börjar bli lite äldre får mamma tävla dem och då de är riktigt gamla får pappa ta över. 
 
Bild från Kentucky.com

Kommentarer


Kommentera inlägget här: